Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meisje (7) overleden bij verkeersongeval

Laatst gewijzigd op:

Leiden - In de Steenstraat vond zaterdagmiddag 5 juni rond 13:00 uur een aanrijding plaats tussen een bus en een fietser. De hulpdiensten rukten met spoed uit. Het 7-jarig slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht van het verkeersongeval.

Politielogo op motorkap politieauto

Met haar ouders fietste het meisje op de Steenstraat. Toen het slachtoffertje een uitwijkmanoeuvre met haar fiets maakte, vermoedelijk door een plotseling openslaande autodeur van een stilstaande taxi, kwam zij ten val. Door de val kwam zij onder een langsrijdende bus terecht en overleed. De taxichauffeur en de bestuurder van de bus zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De Steenstraat was lange tijd voor onderzoek afgesloten. Opsporing Team Verkeer onderzoekt de toedracht.

Slachtofferhulp
Zaterdagmiddag was het druk in de Steenstraat en daardoor zagen veel ooggetuigen het ernstige ongeluk gebeuren. Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend. Daarom kunt u als ooggetuige bij Slachtofferhulp terecht voor steun. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht met verzoek tot contact achter.