Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte belaging AE’ers aangehouden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Zondagmiddag 24 januari 2021 ontstonden bij een spontane demonstratie op het Museumplein forse ongeregeldheden. Tijdens deze rellen werden onder andere politieagenten van de Aanhoudingseenheid (AE) aangevallen en mishandeld. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de uit de hand gelopen demonstratie heeft hier op vrijdagochtend 12 maart een verdachte voor kunnen aanhouden.

Het betreft een 35-jarige man uit Zwolle en in die stad vond ook de aanhouding – ter zake openlijke geweldpleging en diefstal met geweld – plaats. De recherche verdenkt de man, die deel uitmaakt van de harde kern supporters van een voetbalclub, ervan samen met harde kern supporters van andere voetbalclubs leden van de AE te hebben belaagd en mishandeld. Daarbij zou deze verdachte ook de wapenstok van een agent buit hebben gemaakt en weggenomen. Bij de doorzoeking van zijn woning is deze wapenstok niet aangetroffen. De verdachte zit momenteel vast en zal worden verhoord.

Bij het aanvallen en mishandelen van de AE’ers werd één agent knock-out geslagen en hij moest in het ziekenhuis behandeld worden. Naar de persoon die hiervan verdacht wordt, doet de recherche nog verder onderzoek. Heeft u informatie over mogelijke betrokkenen? Laat dit de politie dan weten via het tipformulier.