Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee nieuwe aanhoudingen ongeregeldheden jaarwisseling

Gepubliceerd op:

Den Bosch - De afgelopen week zijn twee verdachten aangehouden voor hun rol bij de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in de Graafsewijk in Den Bosch. In aanloop naar de jaarwisseling verzamelde zich een grote groep personen in de Graafsewijk in Den Bosch. Er werden die avond en nacht onder andere twee voertuigen in brand gestoken, meerdere vernielingen gepleegd en er werd zwaar vuurwerk afgestoken.

Aanhouding stockfoto

De ongeregeldheden hadden een grote impact op het veiligheidsgevoel van de bewoners van de wijk. De recherche deed de afgelopen tijd onderzoek naar de gepleegde strafbare feiten. Dit resulteerde afgelopen week wederom in twee aanhoudingen.

Naar aanleiding van beelden in Bureau Brabant heeft een 20-jarige man zich gemeld. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen ofwel vernieling. Een andere 17-jarige jongen is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid van brandstichting.

Tips getoonde beelden zeer welkom

Er zijn een aantal foto’s van verdachten die deelnamen aan de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling getoond in Bureau Brabant en gepubliceerd op politie.nl. Tips over wie deze laatste twee mannen zijn, ontvangen we graag. Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd door. Wij doen er alles aan om de relschoppers op te pakken. Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen.

Heb je videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kun je deze beelden met ons delen. Uiteraard is het ook van belang dat je, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.