Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt ‘beschietingen’ in Hank en Nieuwendijk

Gepubliceerd op:

Hank / Nieuwendijk - Twee panden, een fietsenwinkel aan de Kerkstraat in Hank en een eetcafé aan de Rijksweg in Nieuwendijk, waren donderdagavond 18 maart het doelwit van vernielingen. Vermoedelijk zijn de vernielingen aangericht met een luchtdrukwapen. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Politielogo op motorkap politieauto

De politie ontving die avond tussen 20.30 uur en 20.45 uur twee meldingen van een schietincident. Toen de agenten naar de locaties in Nieuwendijk en Hank reden, bleek dat er een ruiten bij zowel de fietsenwinkel als bij het eetcafé waren vernield. Hiernaast is er minimaal één bushokje gesneuveld door vermoedelijk dezelfde dader. Niemand raakte gewond. Beide eigenaren deden aangifte bij de politie. Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk gebruik is gemaakt van een luchtdrukwapen. Er zijn geen aanwijzingen dat er met een vuurwapen geschoten is.

Weet u meer?

De politie sprak met meerdere getuigen. Zij spreken over een blanke man van rond de 30 a 40 jaar oud. Hij was in het donker gekleed en reed in een donkerkleurige auto die een ronkend geluid maakte. Hiernaast bekijkt de politie meerdere camerabeelden. Heeft u meer informatie over de dader of was u getuige? Heeft u misschien camerabeelden? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).