Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt in tuin van een woning naar stoffelijke resten van een baby

Gepubliceerd op:

’s Heerenberg - De politie is maandagochtend 1 maart in de tuin van een woning aan de Krokusstraat aan het zoeken naar de stoffelijke resten van een baby. Dit onderzoek vond plaats onder leiding van de rechter-commissaris. In de middag trof de politie na graafwerkzaamheden de resten van een baby aan in de tuin. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden en wat er precies is gebeurd. Dat onderzoek zal geruime tijd in beslag nemen.

Nieuwe uniform politie

De politie had betrouwbare informatie ontvangen over dat in deze tuin mogelijk een overleden baby zou zijn begraven. Op basis van die informatie is door experts gezocht in de tuin. Later op de dag konden stoffelijke resten van een baby worden geborgen. De politie onderzoekt de omstandigheden, de identiteit en wat de oorzaak van het overlijden is. Uit piëteit en uit privacyoverwegingen zijn we terughoudend over informatie over betrokken personen en de omstandigheden.

We begrijpen dat er naar aanleiding van het politieonderzoek en over de omstandigheden logischerwijs veel vragen kunnen zijn. Op die vragen kunnen we helaas niet ingaan zonder de privacy van betrokkenen te schaden. Het wachten is op de onderzoeksbevindingen. We verwachten dat het onderzoek een aanzienlijke tijd zal vergen.

 

2021093842 RV