Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier verdachten op heterdaad aangehouden voor poging inbraak

Gepubliceerd op:

Heteren - De politie heeft na een melding van een alerte bewoner vier verdachten op heterdaad aangehouden voor poging inbraak. De vier wilden ervandoor gaan waardoor een onveilige situatie ontstond. Tijdens hun vlucht is een waarschuwingsschot gelost.

Aanhouding bij een auto.

Foto ter illustratie.

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart rond 03:00 uur kreeg een bewoner een melding van zijn beveiligingssysteem dat er beweging was op zijn terrein ter hoogte van de Dorpsstraat. Op camerabeelden zag hij mensen lopen die daar niet hoorden. De politie werd meteen gebeld en meerdere agenten en een hondengeleider snelden naar de locatie.

De eerste agent die ter plaatse kwam wilde de verdachten aanhouden, maar zij hadden daar geen oren naar. Ze gingen er te voet vandoor en stapten vervolgens in een auto. De auto kon alleen maar wegrijden over de weg waar op dat moment de agent stond. Daarom werd er een waarschuwingsschot gelost waar de verdachten ook niet op reageerden. Al snel kwamen er meer agenten bij en werden de verdachten uit de auto gepraat.

Alle vier zijn aangehouden voor poging inbraak en de auto is in beslag genomen. Daarnaast krijgen zij een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok. Het gaat om drie mannen uit Den Bosch van 27, 29 en 34 jaar en één man van 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.  

Camerabeelden kunnen waardevol zijn

Camera’s bij een woning of bedrijf kunnen de politie helpen wanneer er bijvoorbeeld een inbraak, overval of straatroof is geweest. Om die reden vraagt de politie regelmatig bij een zaak of er in de buurt camera’s hangen.

U kunt uw beveiligingscamera (particulier of zakelijk) aanmelden bij Camera in Beeld. Dit is een politiesysteem, die alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. Meer informatie hierover, staat op onze website.

2021123924 JS