Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen van een poging overval supermarkt Sara Burgerhartstraat

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op maandag 22 maart 2021 hebben twee verdachten geprobeerd een supermarkt aan de Sara Burgerhartstraat in West te overvallen. De politie zoekt getuigen.

Politieauto met zwaailicht

Rond 20.30 uur loopt vlak voor sluitingstijd een man de winkel binnen. Hij wil geld uit de kassa en bedreigt het personeel van de winkel met een groot steekwapen. Door kordaat optreden van de beveiliging lukt het de verdachte niet om bij de kassa te komen, waarop hij er vandoor gaat. Kort daarop probeert een andere verdachte de winkel binnen te komen. Hij bedreigt de beveiliging en wil geld hebben. Ook hij gaat er zonder buit vandoor.  

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek naar deze poging overval en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.

 

BVH: 2021059843