Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dealers gearresteerd

Laatst gewijzigd op:

Baarn - Op woensdag 3 maart heeft de politie twee verdachten op verdenking van het dealen in harddrugs gearresteerd.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een uitgebreid onderzoek in naar het gebruik van een telefoonnummer dat veelvuldig gebruikt werd voor het bestellen en leveren van drugs in Soest en omgeving. Tijdens een observatie in Soest zagen agenten hoe een persoon contact zocht met één van de twee verdachten. De manier waarop dit gebeurde leidde tot het vermoeden dat er drugs werd verhandeld.

Na de waarneming van de mogelijke drugstransactie werd eerst de koper gearresteerd. Het ging om een 52-jarige inwoner van Soest. De man die ervan wordt verdacht de drugs te hebben geleverd, is kort daarna aangehouden. Dit betreft een 22-jarige inwoner van Baarn. Hij was in het bezit van een hoeveelheid harddrugs en contant geld.

Doorzoeking in woningen

Aansluitend zijn agenten binnengetreden in woningen in Soest en Baarn en werd een derde verdachte, een 24-jarige Baarnaar gearresteerd. In de woning in Soest werden goederen aangetroffen die het vermoeden versterkten dat de verdachten dealden in drugs. De verdachten zijn ingesloten.

Aanpak ondermijning

Drugs zoals cocaïne, crystal meth, hasj en hennep, en de handel erin zijn een probleem in Nederland en dus ook in Midden-Nederland. Het brengt allerlei ondermijnende criminaliteit met zich mee. Denk aan geweld, bedreigingen, witwassen en een onderwereld die misbruik maakt van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen.

Wat kunt u doen?

Ogen en oren van bewoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van criminaliteit en drugshandel. In het geval van drugshandel kunt u letten op de volgende signalen:

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op vreemde tijden.

Hoe meld ik dat?

Ziet u signalen van drugshandel?
Meld deze dan bij uw gemeente, wijkagent (via politie.nl) of meldmisdaadanoniem

Misdaad Anoniem Drugs

 

Meer weten over ondermijning?

Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om de drugshandel te remmen en te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden gezogen.

Door samen op te treden kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden en maken we wijken en buurten veiliger.
Meer weten over ondermijning en drugshandel?

Ga dan naar https://www.stopondermijningsamen.nl/