Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden voor bedreiging agenten

Gepubliceerd op:

Delft - Een 49-jarige man uit Delft is dinsdag 2 maart aangehouden op bevel van de officier van justitie. De man zou onder een filmpje op YouTube bedreigende en opruiende uitingen hebben gedaan richting een aantal agenten.

Aanhouding stockfoto

De 49-jarige man werd dinsdagavond 2 maart aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht bedreigende en opruiende reacties te hebben geplaatst onder een YouTube filmpje. De officier van justitie gaf daarom toestemming om de man aan te houden. Hij is naar een politiebureau gebracht waar hij is gehoord. Er wordt proces-verbaal tegen de 49-jarige opgemaakt en hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Politie en het Openbaar Ministerie nemen bedreigingen via sociale media serieus. Een bedreiging heeft grote impact op het veiligheidsgevoel van degene die wordt bedreigd. Bovendien kan nooit worden uitgesloten of bedreigingen daadwerkelijk worden uitgevoerd. Het verzenden van dreigtweets of het uiten van bedreigingen op facebook met bijvoorbeeld wapens is hetzelfde als het bedreigen van een persoon fysiek en is strafbaar.