Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt man aan na ‘’koffiemoment’’

Gepubliceerd op:

Middelburg - Agenten hebben aan het Molenwater een 55-jarige man uit Gapinge aangehouden. De man was weggelopen nadat BOA’s van de gemeente een groep, waar de man deel van uitmaakte, wilden controleren.

stockfoto aanhouding

De verdachte maakte deel uit van een groep van zo’n 30 personen die zich op zondagochtend 7 maart aan het Molenwater had verzameld en verklaarden daar koffie te gaan drinken. Dat was op dat moment daar vanwege de COVID-19 maatregelen niet toegestaan.

Controle

Toen de groep gecontroleerd werd ging de man er vandoor. BOA’s gingen hem achterna en agenten die in de buurt waren assisteerden bij de korte achtervolging. Uiteindelijk konden ze de man staande houden. Hem werd tot vier keer toe gevraagd zich te legitimeren. Daar werkte hij niet aan mee. Vervolgens is hij aangehouden. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en scholden de agenten uit. Hierop hebben een aantal agenten er voor gezorgd dat de man veilig kon worden aan gehouden door een afscherming te creëren, daarbij hebben ze hun wapenstok gebruikt om de omstanders op afstand te houden.

Handboeien

Omdat de man er eerder al vandoor ging en zich verzette bij zijn aanhouding is hij geboeid en overgebracht naar een politiebureau. Daarna is hij na verhoor met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.