Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zoekingen en twee arrestaties in Zeeuws fraudeonderzoek

Gepubliceerd op:

Aardenburg - In een omvangrijk fraudeonderzoek hebben politie en OM vandaag doorzoekingen gedaan op twee locaties in Aardenburg. Hierbij zijn twee verdachten aangehouden voor verhoor. De twee mannen, broers van elkaar, zijn onder andere eigenaar van verschillende horecagelegenheden in Zeeuws-Vlaanderen en worden nu verdacht van witwassen, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte.

stockfoto aanhouding

Actie

Politie en OM deden invallen en zoekingen in hun woning aan de Herendreef en in een bedrijfsruimte die ze gebruiken in een hotel vlakbij. Naast dit tweetal hebben politie en OM nog acht andere verdachten op het oog. Verschillende overheidsinstanties onderzoeken al geruime tijd de financiële bedrijfsvoering van de twee hoofdverdachten. Onder andere specialisten van de FIOD deden mee aan de actie van vandaag.

Beslag

Politie en OM namen administratie, computers, telefoons en andere datadragers in beslag. De actie van vandaag richt zich op het verzamelen van bewijs bij de handelswijzen van de verdachten.  De verdachten zitten vast voor onderzoek.