Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie ontdekt drugslab in het buitengebied

Laatst gewijzigd op:

Angeren - Bij een doorzoeking van een bedrijfslocatie aan de Scherpekamp in het buitengebied van Angeren ontdekten rechercheurs dinsdagochtend 11 mei een drugslab. De omvang van het lab en welke drugs er werden gemaakt wordt op dit moment in kaart gebracht. Er werden nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet uitgebreid onderzoek ter plaatse, waarna het lab geruimd wordt.  

Met mooi weer het buitengebied in? Houd je oren, ogen en neus open!

Criminelen willen geen pottenkijkers bij hun activiteiten. Daarom kiezen ze bij voorkeur voor afgelegen locaties voor een drugslab. Het lab in Angeren is daarvan een goed voorbeeld, het ligt in het buitengebied. Datzelfde buitengebied weten we met z’n allen bij mooi weer goed te vinden om er te wandelen of te fietsen. Al die ogen, oren en neuzen zijn van groot belang! Want onze veiligheid is iets van ons allemaal en om drugscriminelen te stoppen, is het noodzakelijk dat we met z’n allen een stap vooruit zetten. Zie of hoor je iets verdachts of ruik een verdachte chemische geur in het buitengebied? Meld het dan bij de politie. Wij nemen dit soort meldingen altijd serieus. De melding kan maar zo het ontbrekende puzzelstukje in een onderzoek zijn, waardoor we een drugslab op het spoor komen.

Anoniem melden is echt anoniem

We begrijpen goed dat het melden van (vermoedens van) criminele activiteiten beangstigend kan zijn. Maar meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Daarom kun je vermoedens of informatie anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem. De medewerkers zijn getraind om anonimiteit te beschermen. Er wordt geen herleidbare informatie vastgelegd en doorgestuurd. De naam van de melder komt niet in dossiers terecht. Meer weten over hoe dit werkt? Kijk dan op de website van M.

Anoniem melden kan heel eenvoudig via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of te mailen naar www.meldmisdaadanoniem.nl.  

Politie zet speciale eenheid in

Drugslabs worden opgezet en gerund door zware criminelen. Die deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken. Daarom neemt de politie bij acties tegen drugslabs het zekere voor het onzekere en wordt een speciale eenheid ingezet. Die agenten kunnen zich toegang verschaffen tot elke locatie, ze kunnen onderzoeken of er gevaar is door bijvoorbeeld gebruikte chemicaliën en ze kunnen verdachten aanhouden. Ook hebben ze de middelen om te reageren als verdachten gewelddadig worden. De speciale eenheid zette ook in Angeren de eerste stap naar binnen.

FjB