Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bannering ZWB

Laatst gewijzigd op:

Dinteloord/ Veere/ Kats/ Middelburg - Tijdens het Hemelvaart weekend zet de politie in Zeeland-West-Brabant digitale bannering in rond het Veerse Meer en bij de jachthavens in Dinteloord. Daarin wordt gevraagd om verdachte boten te melden.

Mensen die op zaterdag 15 mei rond het Veerse Meer en de jachthavens van Dinteloord zijn krijgen op hun smartphone, tablet of laptop een banner te zien waarin de politie aandacht vraagt om verdachte boten te melden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via een tipformulier.

Waarom?

Dure boten worden gebruikt om crimineel vermogen mee wit te wassen, maar ook voor andere criminaliteit, zoals vervoer van drugs, mensenhandel, belastingontduiking en verzekeringsfraude. In de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland-West-Brabant geldt dat misdaad niet mag lonen. Daarom verzamelen politie en justitie informatie over dure boten die zijn gekocht met crimineel vermogen en die boten worden afpakt.

Waar moet je op letten?

Kostbare boten zijn er in tal van vormen. Van een luxe jacht tot een speedboot of een jetski. Waar moet je op letten en wanneer moet je de politie bellen? Als je een verdacht gevoel hebt bij een boot in combinatie met de eigenaren. Mensen waarvan je vermoedt of weet dat ze geen legaal inkomen hebben dat past bij een kostbare boot. Vaak speelt buikgevoel ook een belangrijke rol. Deze persoon in combinatie met deze boot, dat klopt gewoon niet.

En waar moet je dan op letten? Voor de politie is het volgende  interessant:

 

  • Waar vaart een boot regelmatig?;
  • Wat is de ligplaats van een boot?;
  • Waar wordt de boot gestald?;
  • Wat is de naam van de boot?:
  • Wat is het registratienummer van de boot?;
  • Wat zijn typische kenmerken van de boot (merk, type, kleur, andere opvallende zaken)?;

Hoe kun je melden?

Melden kan via 0900-8844 of door op deze pagina een tipformulier in te vullen. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.