Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Brandstichting Weissenbruchstraat en wapeninleveractie in Team West

Laatst gewijzigd op:

Regio Den Haag/Waddinxveen - Vanavond in Team West vragen we aandacht voor brandstichting bij een winkel in de Haagse Weissenbruchstraat. Hierdoor ontstond ook in een aantal woningen brand en moest de brandweer een gezin met hun baby van het dak redden. Verder beelden van een diefstal bij een bedrijf in Waddinxveen en uit een trein op CS Den Haag en aandacht voor de wapeninleveractie #DropIt.

Brandstichting Weissenbruchstraat Den Haag
Kort na middernacht woedde op maandag 17 mei een grote brand in een winkel en meerdere woningen in de Weissenbruchstraat. De brandweer moest een gezin met baby van het dak redden. We hebben sterke vermoedens van brandstichting. Een getuige meldde dat hij rond 00.15 uur twee donkergeklede personen bij de winkel zag staan. Kort daarna hoorde de buurtbewoner glas breken en direct daarna vatte de winkel vlam. Vervolgens zag de getuige de twee wegrennen richting de Neuhuyskade. In de uitzending roepen we getuigen op.

Diefstal Waddinxveen
Op maandag 11 januari tussen 10.00 en 12.00 uur wisten twee mannen een bedrijf in Waddinxveen binnen te komen door zich voor te doen als medewerkers. Uit de personeelsruimte hebben ze de tas van een medewerkster meegenomen die op dat moment aan het werk was. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de twee mannen.

Diefstal uit trein Centraal Station Den Haag
Op dinsdag 20 april rond 12.30 uur zat een passagier in een stilstaande trein op Den Haag CS. Een man klopte op het raam bij de passagier en wees op een kaartje in zijn hand. De passagier begreep het niet en was daardoor afgeleid. Na tien seconden liep de man weg. Daarna zag de passagier dat zijn rugzak was gestolen. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de handlanger en degene die de tas steelt.

Wapeninleveractie #DropIt
Naar aanleiding van incidenten waarbij jongeren steeds vaker diverse soorten wapens gebruiken, organiseert de politie-eenheid Den Haag van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei een wapeninleveractie onder de naam ‘#DropIt’. Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat doen zonder strafrechtelijke consequenties. Op alle politiebureaus van de Eenheid Den Haag staat een container waarin u  wapens kunt deponeren. Wilt u een vuurwapen of munitie inleveren, maak dan via 0900-8844 een afspraak om deze thuis op te laten halen. Een politiefunctionaris in burgerkleding komt het wapen dan in een onopvallende auto thuis ophalen. In de uitzending wordt ruim aandacht besteed aan deze actie. Kijk ook op de speciale pagina over deze actie.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.