Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dronken man aangehouden na aanrijding

Gepubliceerd op:

Wijk en Aalburg, Genderen - Een dronken inwoner van Genderen is vrijdagmorgen aangehouden nadat hij was weggereden toen hij tegen een lantarenpaal was gereden.

Stockfoto

Op donderdag 20 mei 2021 om 23.30 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van een aanrijding. Op De Kromme Nol in Wijk en Aalburg was een man tegen een lantarenpaal gereden. Een getuige meldde dat ondanks dat de auto veel schade had en de airbags uit waren geklapt was de bestuurder met de auto weggereden. De getuige gaf een type van de auto door en het kenteken. Agente zochten in de omgeving naar de auto.

Aanhouding

In het buitengebied tussen Wijk en Aalburg en Genderen zagen agenten een auto staan met de alarmlichten aan. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze dat het de gezochte auto was. In de auto zat een man met verward gedrag. Hij stonk naar alcohol en sloeg onverstaanbare wartaal uit. Een ambulance werd opgeroepen om hem na te kijken. Tijdens het wachten op de ambulance stapte de bestuurder uit en veranderde zijn gedrag van verward naar agressief. De agenten zagen zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. De inwoner van Genderen werd daarop aangehouden en naar het bureau gebracht. Zijn auto is getakeld en de gemeente gaat de beschadigde lantarenpaal repareren. Er is aangifte gedaan van dit misdrijf.