Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Arrestatie hennepkwekerij

Gepubliceerd op:

Borssele - De politie arresteerde zaterdag 22 mei 2021 rond 15u00 twee verdachten aan voor mogelijke betrokkenheid bij een hennepkwekerij in een woning aan de Weststraat.

archieffoto hennepplant

De politie voerde een onderzoek uit vanwege een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Weststraat. Agenten vonden inderdaad een hennepkwekerij met ongeveer 135 planten in het pand. Zij arresteerden kort daarna twee verdachten die eerder bij de woning waren weggereden. De eerste arrestatie was om 15u00 in de Weelhoekweg in Borssele van een 33-jarige man uit Etten-Leur en de tweede arrestatie was om 15u15 in de Sloeweg in Ritthem van een 37-jarige man uit Oost-Souburg. Zij zitten vast voor nader onderzoek. De planten en het materiaal is in beslag genomen.

Help ook mee hennepkwekerijen te bestrijden zodat uw wijk veilig blijft
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties via 0900-8844, of via een tipformulier of bel anoniem MeldMisdaadAnoniem 0800-7000 of u meldt uw bevindingen op de website: www.meldmisdaadanoniem.nl. De aanwijzingen van een hennepkwekerij zijn:

-              een hennepgeur,
-              illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting,
-              constant zoemend of ronkend geluid,
-              beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.