Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Angstaanjagende momenten voor kassière Hema

Laatst gewijzigd op:
Zundert, Tilburg, Uden, Someren

Een gewapende man loopt woensdag 14 april 2021 de Hema aan de Molenstraat in Zundert binnen. Hij staat eerst wat te dralen en de medewerkster vraagt zelfs nog even of ze hem kan helpen. Hij ritst z’n jas open, kijkt even om zich heen en haalt een enorm mes tevoorschijn. Hij bedreigt de kassière en grijpt naar de kassalade. Bureau Brabant toont maandag de camerabeelden waarop de dader te zien is. Verder onder meer aandacht voor een diefstal in Uden, frauduleus pinnen in Tilburg en een overval in Someren.

Overval bij Hema Zundert

De overvaller loopt woensdag 14 april 2021 recht op z’n doel af, de Hema aan de Molenstraat. Hij ritst z’n jas open, kijkt even om zich heen en haalt een enorm mes tevoorschijn. Ineens staat de man voor haar met het mes te zwaaien. Geld wil hij. Maar ze is zo nerveus dat ze de kassa niet meteen open krijgt. Als ze dan toch de kassa open krijgt, grijpt hij direct het briefgeld en gaat er dan vandoor. Alsof er niets aan de hand is loopt hij met z’n handen in z’n zakken weer het winkelcentrum uit. Hij staat op beeld!

Diefstal uit zuivelautomaat in Uden

Aan de Patersweg in Uden breken op 27 december 2020 een man en een vrouw een verkoop-automaat open. Ze maken het aanwezige geld, een bedrag van enkele honderden euro's, buit. Wij zijn op zoek naar de identiteit van de verdachten.

Frauduleus pinnen in Tilburg

Op donderdag 7 januari 2021 wordt een slachtoffer gebeld door een man. Hij vertelt dat hij een medewerker van de SNS bank is. Hij geeft aan dat er een groot bedrag van haar rekening gehaald is. De vrouw geeft aan dat zij dit niet heeft gedaan, waarop een medewerker van de SNS bank langs haar huis komt om haar pinpas en e-reader op te halen ter vernietiging. De dader weet tijdens dit gesprek haar pincode te krijgen. Met grote gevolgen.

Overval kledingwinkel in Someren

Op donderdagmiddag 15 april 2021 overvallen twee mannen een kledingwinkel in de Postelstraat in Someren. Om iets over half twee komen ze op een scooter, zonder kentekenplaat, bij de winkel aan. Binnen bedreigen ze een medewerkster, die moet op de grond gaan liggen. De daders graaien zoveel mogelijk kleding bij elkaar en stoppen dat in een soort lakenzak. De daders staan op beeld.

 

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.