Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding voor poging doodslag en opzettelijk veroorzaken van ontploffing

Gepubliceerd op:

Leiden - De politie hield woensdagmorgen 5 mei een 52-jarige Leidenaar aan op verdenking van poging doodslag/moord en het opzettelijk veroorzaken van een ontploffing bij een woning aan het Kamerlingh Onnesplein in 2016.

Aanhouding

Bijna vijf jaar geleden, op 12 juli en 30 augustus 2016, werden er twee aanslagen gepleegd op een woning aan het Kamerlingh Onnesplein. Na recent verkregen informatie over de aanslagen kon vanmorgen een verdachte worden aangehouden.

Aanslagen

Dinsdag 30 augustus 2016 rond 02.45 uur werden de bewoners wakker na twee harde knallen. De bewoners liepen naar beneden en zagen dat de ruit van de woonkamer totaal vernield was. Het glas lag verspreid tot achter in de woning en de voordeur had behoorlijke schade. Omdat de bewoners boven sliepen raakten zij niet gewond.

Het was niet de eerste keer dat er een aanslag op de woning werd gepleegd. Op dinsdag 12 juli zat de, nu, 46-jarige bewoner in de woonkamer toen rond 23.15 uur het raam vlak naast hem ontplofte.  Waarschijnlijk door het dubbelglas werd voorkomen dat hij gewond raakte. Het raam was alleen aan de buitenzijde beschadigd.

Bewakingsbeelden

In het onderzoek vroeg de recherche in de opsporingsprogramma ’s Team West en Opsporing Verzocht aandacht voor deze twee zaken. Er werden bewakingsbeelden getoond  van de aanslag van 30 augustus waarop twee  mannen te zien zijn die gericht naar de woning lopen en vuurwerk op de woning plakken en aansteken. Het onderzoek leidde ondanks de beelden niet tot een aanhouding. De verdachte zit nu vast op het politiebureau en wordt verder verhoord. De politie sluit nog een aanhouding niet uit.