Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vijfde verdachte aangehouden in zaak overleden bewoner Oud Ade

Gepubliceerd op:

Oud Ade/Frankrijk - De politie hield woensdagochtend 5 mei in Frankrijk een 33-jarige man uit Frankrijk aan in het onderzoek naar de overleden bewoner (66) uit Oud Ade, die op 29 december 2020 door een misdrijf om het leven kwam in zijn woning aan de Hofdijklaan. Eind maart hield de politie al vier verdachten aan in het onderzoek.

Motorfiets met helm (beide van politie)

Op dinsdagochtend 29 december 2020 kreeg de politie rond 05.50 uur een melding dat er in deze woning een overval plaats vond. Daarop zijn agenten de woning binnengegaan. In de woning werd het slachtoffer, de 66-jarige bewoner, dood aangetroffen. Vanaf dat moment deed een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek naar het overlijden van de man.

Aanhouding in Frankrijk
In samenwerking met de Franse autoriteiten kon woensdagochtend 5 mei de 33-jarige man uit Frankrijk worden aangehouden. Met behulp van de Franse autoriteiten werden op dinsdag 30 maart al drie Fransen aangehouden. In Nederland werd op dezelfde dag een 38-jarige verdachte aangehouden. Alle vijf verdachten zitten op dit moment vast.