Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

2 verdachten aangehouden voor gewapende straatroof

Gepubliceerd op:

Den Bosch - Vanochtend hielden we twee verdachten aan voor hun betrokkenheid bij een gewapende overval in Empel eerder dit jaar. Een 15-jarige jongen moest onder bedreiging van een vuurwapen spullen afgeven.

aanhouding, Foto: Korpsmedia politie

De verdachten, twee jongens van 15 jaar, werden thuis aangehouden. Daarnaast vonden er in beide woningen ook doorzoekingen plaats. Een van de verdachten was in eerste instantie nog getuige in het onderzoek, maar kwam gaandeweg in beeld als medeverdachte. Beide zitten voorlopig vast op het politiebureau.

In de nacht van 26 op dinsdag 27 juli was het slachtoffer nog samen met vrienden bij de McDrive in Rosmalen. Daar werden ze aangesproken door een onbekende jongen. De jongen gedroeg zich direct al vreemd en agressief. Toch weet hij de jongens zover te krijgen dat ze hem achter op de fiets meenemen richting Empel. Op de Balkbrug Oost wil de jongen ineens stoppen om te roken. Daar zette hij het slachtoffer ineens een pistool op het hoofd en eiste spullen van de jongen. De verdachte zou daarbij ook in de lucht hebben geschoten.

Op 4 oktober was er aandacht voor deze zaak in Bureau Brabant.