Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier straatrovers aangehouden na traceren telefoon slachtoffer

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Een 31-jarige man uit Zwitserland is in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer geworden van een straatroof. Hierbij werd de Zwitser beroofd van zijn persoonlijke bezittingen en mishandeld.

Rond 01.15 liep het slachtoffer in het Wallengebied toen hij in gesprek raakte met een groepje mannen. Ineens werd de Zwitser door één van de mannen in zijn gezicht geschopt waarna de groep direct wegliep. Ongeveer twintig minuten later kwam het groepje weer terug. Een andere man uit de groep verontschuldigde zich voor het gedrag van zijn vriend en omhelsde het slachtoffer. De twee liepen daarna omhelzend door totdat ze een steegje naderde. Het slachtoffer voelde dat de man hem richting het steegje duwde. In het steegje klemde de man zijn arm nog strakker om de nek van het slachtoffer en pakten de andere man hem vast. Plots liet de man het slachtoffer los en gingen de mannen er vandoor. de Zwitser ontdekte toen dat zijn telefoon en portemonnee weg waren.

Traceren telefoon
Politieagenten waren snel ter plaatse en brachten het slachtoffer naar het bureau. Kort daarna kregen agenten de melding te gaan naar de Bos en Lommerweg omdat de telefoon van het slachtoffer hier zou uitstralen. Al snel werd duidelijk dat de telefoon zich in een bus bevond en gaf de politie de buschauffeur een stopteken. In de bus zaten vier mannen die voldeden aan het signalement. Bij de mannen werden de gestolen goederen aangetroffen. Het viertal, een 19-jarige man uit Hoofddorp, een 24-jarige man uit Almere en twee mannen van 22 en 28 jaar zonder vast woonadres, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer werd herenigd met zijn spullen en deed aangifte tegen de groep.

Getuigen gezocht
De eerste confrontatie tussen de daders en het slachtoffer is vermoedelijk op de Oude Hoogstraat geweest. Het slachtoffer is echter niet bekend in Amsterdam en kan de politie daarom helaas niet vertellen waar het één en ander exact heeft plaatsgevonden. Daarom is het onderzoeksteam op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagnacht iets gezien wat te maken zou kunnen hebben met deze straatroof? Of heeft u andere informatie die het onderzoek verder op weg kan helpen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen bijdragen aan het in kaart brengen van de straatroof. Beschikt u over relevante beelden in of uit de omgeving van de Oude Hoogstraat? Upload deze dan rechtstreeks via onderstaand tipformulier.

2021232967