Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tiener aangehouden voor mishandeling en vernieling

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Donderdagochtend (11/11-2021) werd rond 09.15 uur een 16-jarige jongen uit Steenbergen aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van verschillende strafbare feiten die hij die ochtend zou hebben gepleegd; de mishandeling van een docent van zijn school, het vernielen van een ruit op die school en het vernielen van de cel/ophoudkamer waarin hij op het politiebureau werd geplaatst.

Bij de jongen werd op school in Bergen op Zoom een mes aangetroffen door de betreffende docent. Het mes werd van de jongen afgepakt, hij was het daar niet mee eens en stompte de docent in het gezicht. Deze raakte licht gewond door de klap. Hierna ging de jongen er vandoor en gooide een ruit van de school in.

De politie werd gebeld en even later hielden agenten hem aan. Hij is overgebracht naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Voordat hij een verklaring aflegde besmeurde hij de ophoudkamer waar hij in moest wachten. De ophoudkamer moet door een gespecialiseerd bedrijf worden schoongemaakt.

Tegen de jongen werd aangifte gedaan. Door de politie werden getuigen gehoord. De tiener is later overgebracht naar een gesloten instelling waar een hulpverleningstraject wordt gestart. Het mes is in beslag genomen en wordt vernietigd.