Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte overval Blaricum binnen 24 uur aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Blaricum - Aan de Noolseweg in Blaricum vond donderdagavond 11 november een woningoverval plaats. Hierbij raakte de 63-jarige bewoonster van de woning lichtgewond. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Binnen 24 uur leidde dat tot een eerste aanhouding.

Tussen 15:30 en 18:30 uur drongen twee mannen de woning binnen en overvielen de vrouw. Zij wisten in korte tijd veel buit te maken. De bewoonster van de woning kon na enige tijd zelf contact leggen met de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, startte zij direct met een grootschalig onderzoek naar de verdachten. Hierbij is gebruik gemaakt van politiehonden en werd een Burgernetbericht verspreid. Ondanks alle inspanningen van de politie werden de twee overvallers niet meer gevonden. 

Snelle aanhouding
Het onderzoek werd de dag erop voortgezet. Dat leidde rond het middaguur tot een eerste aanhouding van een 19-jarige verdachte. De politie zet het onderzoek verder voort en hoopt dat meedere aanhoudingen snel kunnen volgen.  

Het signalement van de verdachten is als volgt
Dader 1: Een man met een tenger postuur. Hij is ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg zwarte kleding en alleen zijn ogen waren zichtbaar. 
Dader 2: Een man met een tenger postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg zwarte kleding en alleen zijn ogen waren zichtbaar.

Tips? Bel de politie
Heeft u iets verdachts gezien op donderdag 11 november in de omgeving van de Noolseweg in Blaricum en heeft u de politie nog niet gesproken? Graag komen wij dan met u in contact! Belt u ons dan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Uw informatie kan zeer waardevol zijn voor ons onderzoek.