Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overlastgever aangehouden

Gepubliceerd op:

Roosendaal - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 04.15 uur, werd een bewoner van de Kamperfoelieflat in Roosendaal aangehouden door de politie. Omwonenden in de flat werden opgeschrikt uit hun nachtrust omdat de man ruiten ingooide na een burenruzie.

Meerdere surveillance-eenheden gingen ter plaatse na de melding dat er een persoon in bedwang werd gehouden door een van zijn buren. Toen de agenten ter plaatse kwamen en de woning van de betreffende overlastgever binnen gingen schreeuwde de man dat zij weg moesten gaan. Hij stapte even later zijn huis uit met in zijn handen een ijzeren staaf. De politiemensen gaven hem op niet mis te verstane wijze te kennen dat hij die weg moest doen. De man gooide de staaf vervolgens over de galerij van de flat naar beneden. Daarna ging de man zijn woning weer binnen en zette hij keiharde muziek aan.

Besloten werd om de man aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Hij kalmeerde enigszins toen een hondengeleider bij de woning arriveerde. Toen kon de man geboeid worden en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex. Eenmaal daar aangekomen weigerde de Roosendaler weer iedere medewerking en is hij onder lichte dwang in een cel geplaatst.

Een glaszetter moest naar de flat komen om nieuwe ruiten te plaatsen.

Zaterdagmiddag is de man gehoord door rechercheurs. Hij is, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld.