Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beveiliger betrapt inbrekers op bedrijventerrein

Gepubliceerd op:

Waalwijk - Op het terrein van een transportbedrijf aan de Spuiweg, zijn in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Beiden werden betrapt door de aanwezige beveiliger. Een 21-jarige man uit Alkmaar en een 20-jarige man uit Someren zitten vast voor verder onderzoek.

hond

Net na middernacht ontving de politie een melding dat een beveiliger van een transportbedrijf iemand had betrapt op het afgesloten terrein. Deze man zou daar niets te zoeken hebben, dus werd er direct gedacht aan een inbreker. Op het desbetreffende terrein stonden tientallen geparkeerde vrachtwagens. Toen de beveiliger de man betrapte, verstopte hij zich snel tussen de vrachtwagens. De politie kwam snel naar de locatie. Een hondengeleider riep luid dat aanwezige mensen op het terrein zich kenbaar moesten maken, anders zou de politiehond worden ingezet. Hierop kwamen tussen de vrachtwagens twee personen tevoorschijn. Beiden zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

Later bleek dat er een gat in het hek was geknipt en er meerdere afdekzeilen van vrachtwagens waren opengesneden. Of er iets is weggenomen wordt onderzocht.