Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen van brandstichting Kamperfoeliestraat Rotterdam

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - In een woning aan de Kamperfoeliestraat in Rotterdam heeft op 15 november een uitslaande brand gewoed. De schade is enorm, maar gelukkig raakte niemand gewond. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen en beelden.

Brandweerlieden en agenten staan in het donker bij een brandweerauto

Rond middernacht werd de bewoner opgeschrikt door een harde knal in zijn benedenwoning, waarna direct een grote brand ontstond. De man kon zijn woning tijdig verlaten en waarschuwde meteen zijn bovenburen, die hun huis ook op tijd konden verlaten. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar buurpanden, maar  de inboedel was niet meer te redden; beide woningen brandden volledig uit. Twee bewoners werden door ambulancepersoneel nagekeken, nadat ze rook hadden ingeademd. De man en zijn bovenburen zijn elders ondergebracht en kunnen voorlopig niet naar hun woningen terug. Voor vijf bewoners van omliggende woningen werd een slaapplaats voor de nacht geregeld.

Informatie en beelden welkom
De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart. De politie gaat ervan uit dat de bewoner van de getroffen woning niet zelf bij de brandstichting betrokken is geweest.
De hulp van getuigen bij het onderzoek is zeer welkom. Wie voorafgaand aan de brand bij het bewuste pand iets of iemand gezien heeft en dat nog niet met de politie heeft gedeeld, wordt gevraagd dit alsnog te doen. Maar ook beelden, bijvoorbeeld van een beveiligings- of deurbelcamera of dashcam zijn zeer welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de afdeling opsporing van district Rotterdam-Zuid. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.