Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Dood 72-jarige Berkhouter in Opsporing Verzocht

De 72-jarige Sjaak Groot uit Berkhout is medio juni door middel van geweld om het leven gekomen. De politie zoekt naar de dader(s) en grijpt daarom de uitzending van dinsdag 2 november van Opsporing Verzocht aan om nogmaals de hulp van het publiek in te roepen. In dit onderzoek wordt een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de oplossing van de zaak.

Het lichaam van de man werd maandagmiddag 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde aangetroffen. Bezorgde buren hadden de man de hele dag al niet gezien en namen daarom een kijkje, waarna ze de buurman vonden.
Bekend is dat het slachtoffer op zondagavond 13 juni met bekenden uit eten is geweest. Rond 23.00 uur is hij nog in zijn woning gezien. De volgende ochtend - rond 9.15 uur - zag een voorbijganger gebroken glas bij het huis liggen, maar op dat moment sloeg deze persoon daar niet op aan. De politie gaat er van uit dat het misdrijf tussen die twee tijdstippen is gepleegd.

In Opsporing Verzocht is eerder aandacht voor deze zaak gevraagd. Dat leverde zeer bruikbare informatie op. De politie komt in de komende uitzending met nieuwe vragen en beelden.

Andere zaken in de uitzending

De zaak uit Berkhout is niet de enige die in de uitzending aan bod komt. Hieronder vind je een overzicht van de andere items in Opsporing Verzocht:

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 2 november vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 3 november rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.