Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drugslab en wapens aangetroffen bij onderzoek, vier mensen opgepakt

Vandaag heeft de politie op elf plekken een inval gedaan in een onderzoek naar de handel in drugs in de regio Nijmegen. Het gaat om acht woningen en drie opslagboxen in Nijmegen, Wijchen en Afferden. Daarbij zijn onder andere een drugslab en wapens aangetroffen. Er zijn vier verdachten aangehouden: twee mannen van 32 en 54 jaar uit Nijmegen, een 66 jarige vrouw uit Nijmegen en een man van 35 jaar uit Afferden. Het onderzoek gaat de komende tijd verder, daarbij worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Onderzoek drugslab

(archieffoto)
Voor de actie vandaag waren tientallen agenten op de been, ondersteund door specialisten van de Douane. Tijdens de doorzoeking van de verschillende panden zijn grote hoeveelheden drugs gevonden en in beslag genomen. Ook werden er vuurwapens aangetroffen. Aan de Hillekensacker in Nijmegen werd een drugslab aangetroffen. De locatie wordt vandaag ontmanteld. Ook is er beslag gelegd op contant geld. Op dit moment kan er nog weinig meer worden verteld over dit onderzoek.

Vorm van ondermijning

Drugshandel is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. De politie werkt daarvoor nauw samen met haar ketenpartners.

Wat kun je zelf doen?

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor  0800 -7000.