Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meerdere overtredingen geconstateerd tijdens controle

Gepubliceerd op:

Waarde - Op de A58 bij Waarde werd maandagavond rond 22.15 uur een auto gecontroleerd door de politie. De bestuurder kon zich niet legitimeren, had geen geldig rijbewijs, bleek nog een openstaande boete te moeten betalen en reed onder invloed van amfetamine.

De auto werd door de politie aan de kant van de weg gezet bij een tankstation. Tijdens het gesprek dat een agent met de bestuurder had, kreeg hij het vermoeden dat de 46-jarige inwoner van Roosendaal onder invloed was van drugs. Een speekseltest wees uit dat dat vermoeden gerechtvaardigd was. De test sloeg positief uit op het gebruik van amfetamine. De bestuurder bleek ook nog een gebruikershoeveelheid op zak te hebben. Hij heeft daar afstand van gedaan en het is vernietigd.

Geen rijbewijs, onder invloed en openstaande boetes
Bij controle van de papieren van de automobilist bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook kon de man zich op geen enkele manier legitimeren. Voor die feiten krijgt hij een bekeuring. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau zodat kon worden aangetoond dat hij was wie hij zei dat hij was. Daar bleek er nog een boete van 240 euro voor hem open te staan. Die heeft hij meteen betaald. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Er is een bloedmonster van hem afgenomen door een arts. Dat wordt onderzocht door het NFI. Vanwege het rijden onder invloed kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Inbrekerswerktuig op zak
De auto waar de Roosendaler in reed is op last van de officier van justitie buiten gebruik gesteld vanwege andere niet betaalde boetes. In zijn auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Dat is in beslag genomen en wordt vernietigd. Ook hiervoor krijgt de man een bekeuring. In de Algemene Plaatselijke Verordening staat namelijk dat je dit niet bij je mag hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd.