Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen in financieel onderzoek

Gepubliceerd op:

Waalwijk - De politie heeft dinsdag 2 november een man en een vrouw uit Waalwijk aangehouden. Ze worden verdacht van hypotheekfraude en witwassen.

stockfoto aanhouding

Agenten deden in de ochtend een inval in de woning van het stel. Ook werd er onderzoek gedaan bij een bedrijfspand. In de woning aan de Bloemendaalweg bleek een hennepkwekerij te zitten.

De politie deed al een tijd onderzoek naar het duo omdat er een vermoeden is dat hun legale inkomen niet overeenkomt met hun uitgavepatroon.

Beslag.

De woning is door de politie doorzocht. Daarbij werden ook een geldhond ingezet. De recherche legde beslag op de woning van de verdachten, twee bedrijfspanden en verschillende waardevolle goederen zoals kostbare fietsen, een scooter, een horloge en verschillende gegevensdragens die tijdens de doorzoekingen zijn aangetroffen. De twee verdachten zijn ingesloten en zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het pand waar de hennepkwekerij is aangetroffen is op last van de burgemeester gesloten.