Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen overval fastfoodrestaurant

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op maandagavond werd een overval gepleegd op een fastfoodrestaurant aan het Gulden Winckelplantsoen. De overvaller ging ervandoor met een geldbedrag.

Rond 21.20 uur stond een medewerker achter de toonbank toen een man de zaak binnenstapte. De man gedroeg zich ongeduldig en liep heen en weer door de zaak en liep daarna naar de balie. De medewerker reageerde hierop en liep naar de man toe. Toen zag het personeelslid dat de man een mes vast had en over de toonbank wilde klimmen. De medewerker riep hulp van een collega en rende het kantoor in. De collega kwam het kantoor uit en zag dat de overvaller inmiddels achter de balie stond. De gewapende man bedreigde deze medewerker met het mes en wilde dat de kassalade werd opengedaan. De medewerker gaf hier gehoor aan en stopte geld in de door de overvaller gegeven tas. De dader deed zelf ook nog een greep in de kassa en verliet daarna de winkel. Tijdens de overval raakte niemand gewond.

Signalement
De slachtoffers kunnen hun belager als volgt omschrijven;
-Licht getinte huidskleur;
-Tussen de 20 en 25 jaar;
-Ongeveer 1,80 meter;
-Donker gekleed met donkere capuchon;
-Donkere schoenen;
-Droeg een mondkapje;
-Smal gezicht.

De politie heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Getuigen gezocht
Heeft u iets verdachts gezien rond het tijdstip van de overval in de omgeving van het Gulden Winckelplanstoen? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan via onderstaand tipformulier.

2021241333