Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Harddrugs en taser aangetroffen in onderzoek naar drugshandel

Gepubliceerd op:

Wassenaar - In een onderzoek naar de handel in verdovende middelen en wapenbezit in Wassenaar hebben agenten dinsdagochtend 23 november drie personen aangehouden. Daarnaast zijn onder meer hard- en softdrugs, een taser en een flink geldbedrag aangetroffen.

Detailopname surveillancewagen

De politie heeft dinsdagochtend drie woningen in Wassenaar doorzocht. Daarbij  zijn hard- en softdrugs, een luchtdrukwapen, een taser, een en meerdere aan drugs gerelateerde goederen aangetroffen. Ook is een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

Drie personen zijn aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Wassenaar: twee mannen van 20 en 22 en een vrouw van 20 jaar oud. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Onderzoek

De invallen zijn gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen in Wassenaar, onder meer onder minderjarigen. De handel in verdovende middelen kwam aan het licht dankzij een eerdere aanhouding in een vergelijkbaar onderzoek.

De informatie die dit eerdere onderzoek opleverde, leidde tot een vervolgonderzoek en ook tot de invallen die deze dinsdagochtend zijn gedaan.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen.

Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken.

Wat kunt u doen?

In de strijd tegen ondermijning en illegaal wapenbezit werkt de politie samen met gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan altijd contact op met de politie. Dat kan via 112 bij spoed en via 0900-8844 als er minder haast bij is. Doet u liever anoniem een melding? Dat kan via 0800-7000.