Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw aangehouden op verdenking van het plegen van straatroven

Gepubliceerd op:

Den Haag - De politie heeft maandag 22 november een 36-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden op verdenking van het plegen van straatroven in haar woonplaats.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht close

De recherche was een onderzoek gestart naar een aantal straatroven waarbij een vrouw handtassen roofde van slachtoffers onder bedreiging van een mes. In het onderzoek bleek dat de wijze waarop de berovingen plaatsvonden en het signalement die de slachtoffers gaven overeenkwamen.

Zo werd in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober een 32-jarige Haagse op het Prinses Irenepad beroofd. De Haagse werd aangesproken door een andere vrouw die plotseling haar handtas beetpakte en hieraan trok. Door te dreigen met een mes en steekbewegingen te maken wist de vrouw de tas weg te trekken. Het slachtoffer liep een kleine wond op aan een vinger en liet hierdoor de tas los, waarna zij de vrouw zag wegrennen. De verdachte wordt verdacht van nog vier andere berovingen die in oktober werden gepleegd.

De verdachte is in verzekering gesteld voor verder verhoor en wordt vandaag, woensdag 24 november, voorgeleid bij de rechter-commissaris.