Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na verduistering geld bejaarde man

Gepubliceerd op:

Assen - De politie heeft maandagmorgen twee mannen en een vrouw aangehouden in een onderzoek naar verduistering van geld. Er is beslag gelegd op een camper, vakantiehuis, auto en contant geld. De verdachten zijn een man van 59 en een vrouw van 50 uit Assen, en een 20-jarige man uit Groningen.

Naar aanleiding van een aangifte begin dit jaar is een financieel onderzoek gestart. Daarin kregen we aanwijzingen dat een slachtoffer in een vertrouwensrelatie vanuit huishoudelijke hulp geld afhandig zou zijn gemaakt. Het zou gaan om een zeer substantieel bedrag waarvan de omvang nader wordt onderzocht. Het geld zou door de verdachten zijn gebruikt voor diverse aankopen, waaronder het vakantiehuis, en luxe goederen.

Slachtofferbeslag
Op bezittingen van de verdachten is de zogeheten conservatoir beslag gelegd. Dit wordt ook wel slachtofferbeslag genoemd. De staat legt dan beslag op het vermogen, of een deel daarvan, van de verdachte van een misdrijf. Dit gebeurt nog voordat de rechter een uitspraak doet. Het beslag is een soort zekerheidstelling op een eventuele schadevergoeding waartoe een verdachte uiteindelijk veroordeeld zou kunnen worden.

De verdachten zijn de afgelopen dagen verhoord en inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ze blijven verdachte in deze zaak.