Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding voor mishandeling persfotograaf

Laatst gewijzigd op:

Bunschoten-Spakenburg - De politie heeft op donderdag 4 november een 58- jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een persfotograaf.

Rond 19.15 uur kreeg de politie de melding van de betreffende persfotograaf dat hij zojuist bij de Hooistreep op de openbare weg was mishandeld en dat zijn fotoapparatuur was afgepakt. Hij kwam met de schrik vrij. Agenten gingen direct ter plekke voor onderzoek naar de toedracht. De fotograaf verklaarde dat hij op de openbare weg stond te fotograferen toen de man op hem af kwam en hem mishandelde.

Op basis van de verklaring van de fotojournalist werd korte tijd later in de omgeving de verdachte aangehouden op verdenking van de mishandeling. De aanhouding verliep rustig en de fotoapparatuur werd op aanwijzing van de verdachte aangetroffen. Hij is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek en verhoor. De fotoapparatuur is teruggegeven aan de persfotograaf.

Persveilig

Journalisten en persfotografen moeten veilig hun werk kunnen doen. Politie en Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Lik-op- stuk-beleid wordt zo veel mogelijk toegepast en het OM hanteert een hogere strafeis die is vastgelegd in de richtlijnen. Het versterken van de positie van journalisten tegen agressie en geweld is het doel van het project PersVeilig. Het project is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, het Openbaar Ministerie en Politie. Meer weten over Persveilig? Klik dan hier