Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overvaller razendsnel aangehouden

Gepubliceerd op:

Driebergen-Rijsenburg - Nog geen drie uur nadat een 19-jarige verdachte vrijdagavond 6 november een overval pleegde op een filiaal aan de Traaij in Driebergen, kon hij al worden aangehouden.

Foto van aanhouding

De man liep omstreeks 18.20 uur het winkelfiliaal binnen en bedreigde een van de kassamedewerkers met een mes. Hij dwong de medewerker tot afgifte van een geldbedrag en nam ook nog wat snoepgoed mee. Hierna ging de man er lopend vandoor.

De politie startte direct een grote zoekactie, waarbij ook Burgernet werd ingezet. Dankzij getuigen die agenten belangrijke informatie gaven en camerabeelden van een nabij gelegen onderneming waarop de man te zien was , kreeg de politie als snel een goed signalement van de verdachte. De foto van de man werd via een applicatie op de diensttelefoons van agenten gezet en een van de agenten herkende daarop de man van eerdere incidenten. De zoektocht werd onverminderd voortgezet en rond 21.00uuur kon die succesvol worden afgerond met de aanhouding van een 19-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel in de omgeving van het overvallen filiaal. De man werd ingesloten en zit uiteraard nog vast.