Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek na afsteken zwaar vuurwerk in pand

Laatst gewijzigd op:

Leiden - De recherche in Leiden doet onderzoek naar een incident op de Schipholweg. Daar moesten in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november bijna 100 mensen een pand verlaten nadat binnen zwaar vuurwerk was afgestoken.

Detailopname surveillancewagen

Gedurende de avond kwamen bij de politie meerdere overlastmeldingen binnen omdat in een van de kamers in het pand een feestje gaande was. Zo zou er onder andere glaswerk naar beneden gegooid zijn. Een aantal aanwezigen heeft daar toen een bekeuring gekregen omdat zij zich niet konden legitimeren. Even na 03.30 uur kwam een melding dat het pand vol rook stond nadat binnen vuurwerk was afgegaan. Binnen bleek het brandalarm af te gaan en stond inderdaad het pand vol rook. Ook was er aanzienlijke schade aan het plafond. In het pand was nog een stuk zwaar vuurwerk dat nog niet was afgegaan.

Vanwege de sterke rookontwikkeling en het feit dat er nog een stuk zwaar vuurwerk binnen lag, werd besloten het pand deels te ontruimen. Bijna 100 mensen stonden daardoor midden in de nacht op straat. Een explosievenexpert van de politie heeft het nog niet ontplofte vuurwerk in beslag genomen en afgevoerd. Na inspectie door de brandweer werd het pand weer vrijgegeven waarop de mensen weer terug naar binnen mochten.

De recherche onderzoekt de zaak en de exacte toedracht. Er is niemand gewond geraakt, ook is er vooralsnog niemand aangehouden.