Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hennepkwekerij en illegale stroomaansluiting

Gepubliceerd op:

Wemeldinge - De politie ontdekte donderdagavond 4 november 2021 rond 21u15 een hennepkwekerij in een bovenwoning aan de Prinses Beatrixweg. Twee verdachten werden in de woning aangehouden.

Archieffoto hennepkwekerij

Uit informatie kreeg de politie een vermoeden dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig zou zijn. Donderdagavond 4 november deden de agenten een onderzoek in de woning. Ze vonden drie kweekruimtes en ongeveer 260 hennepplanten en arresteerden de 25-jarige bewoner (m) en een 18-jarige vrouw uit Wemeldinge die in de woning aanwezig waren. De elektrische aansluiting was illegaal. Dergelijke illegale stroomwerken leveren een gevaarlijke situatie (brandgevaar) op voor de aanwezige personen en omwonenden.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: