Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Deze verdachte had zijn wapens beter kunnen inleveren

Gepubliceerd op:

Almere - Op zondag 10 oktober rond 23.00 uur zien politieagenten op de Waddendreef in Almere een auto die slingerend over de weg rijdt. Voor de veiligheid van de weggebruikers en die van de bestuurder zelf, geven ze de automobilist een stopteken.

De bestuurder draait zijn raam open en de collega’s ruiken een verdachte alcohol- en wietgeur. Blaas- en speekseltesten wijzen uit dat hij van beide te veel op heeft om door te mogen rijden. Wanneer zij hem vragen naar zijn rijbewijs, blijkt deze ongeldig te zijn verklaard. De collega’s besluiten ook een kijkje te nemen in de auto. Daar treffen zij een aantal wapens aan, waaronder een vuurwapen en twee steekwapens. Driedubbel foute boel dus. De bestuurder wordt aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Wapen-inleveractie
Deze week is er een landelijke wapeninleveractie. Voor de man uit dit verhaal gaat deze niet meer op. Maar wist je dat, als jij verboden vuur-, stoot-, wapens in je bezit hebt, dan kun je deze komende week anoniem en straffeloos inleveren? Verboden wapenbezit is namelijk strafbaar. Bovendien is het leed wat je anderen aandoet, daarbij de grootste straf. Meer informatie over de wapeninleveractie? Kijk hier. Wil je weten waar je je wapens exact kunt inleveren? Kijk dan op de kaart voor een locatie bij jou in de buurt.