Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Resultaten integrale controle Breda

Laatst gewijzigd op:

Breda - Bij een integrale controle donderdagavond 14 oktober werden 116 voertuigen gecontroleerd. Zestig mensen van verschillende opsporingsdiensten werkten samen bij de controle.

Stockmateriaal

Resultaten

Twee Franse mannen (34 en 40 jaar) werden aangehouden. In hun voertuig werd ongeveer 100 gram hennep aangetroffen en twee blokken hasj. Een persoon werd betrapt met een ploertendoder en kreeg daarvoor een bekeuring. De ploertendoder werd in beslag genomen. Verder werden er boetes uitgedeeld voor het rijden onder invloed (2) en verkeersovertredingen (34). Opvallend veel bestuurders reden zonder rijbewijs. Belastingsamenwerking West-Brabant heeft openstaande belastingaanslagen geïnd en de Sociale recherche van de gemeente Breda ontdekte uitkeringsfraude.

Strijd tegen ondermijnende criminaliteit

In de strijd tegen ondermijning slaan verschillende opsporingsdiensten de handen ineen. Dat gebeurt op de achtergrond, met bijvoorbeeld het uitwisselen van informatie, maar ook bij dit soort grote controles. Om die reden werkten donderdagavond verschillende diensten van de politie, de Belastingdienst, de gemeente Breda en de Douane samen op de Gasthuisvelden.