Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Man na aanrijding tram overleden, drie verdachten aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar het overlijden van een man die op maandagavond 18 oktober door een tram op de Rijswijkse Landingslaan werd aangereden. De politie is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden. Inmiddels hebben zich drie verdachten bij de politie gemeld.

Tramongeval

Rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat er een persoon bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel door een tram was aangereden. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer blijkt een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Team Grootschalige Opsporing

Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk sprake was van een misdrijf werd er direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding van een officier van justitie samengesteld. De hele nacht hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. Ook werden er in de buurt camerabeelden uitgekeken en met getuigen gesproken. Getuigen verklaarden dat er mogelijk drie personen betrokken waren en dat deze na het incident wegliepen in de richting van de Anthony Fokkersingel. Deze drie personen hadden donkerkleurige hoodies aan met opvallende witkleurige letters op hun rug.

Drie verdachten melden zich

In de loop van maandagavond heeft zich een 15-jarige jongen uit Den Haag vrijwillig aan een politiebureau gemeld. Op dinsdagochtend hebben zich nog twee verdachten gemeld, een 15-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Slachtofferhulp

De trambestuurder is door medewerkers van het Haags vervoerbedrijf (HTM) opgevangen. Getuigen is slachtofferhulp aangeboden. Andere getuigen of betrokkenen die gebruik willen maken van slachtofferhulp kunnen zich melden aan het politiebureau Leidschenveen-Ypenburg.

Specifieke getuigen

Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die mogelijk voor het incident van 20.50 uur of net na het incident, bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben.

Melden kan ook anoniem

Hebt u tips of informatie die van groot belang kan zijn bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Informatie delen kan ook via het onderstaande tipformulier. Camerabeelden kunnen worden toegestuurd via de upload-pagina.

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070