Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht woningoverval Rhoon UPDATE: twee verdachten aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Rhoon - Op donderdagavond 21 oktober rond 22.20 uur vond er een woningoverval plaats in de Havendam in Rhoon. De bewoonster werd mishandeld en een telefoon, die ze te koop had aangeboden op Marktplaats, werd afhandig gemaakt. Twee verdachten zijn aangehouden, maar de politie is nog niet klaar met onderzoek.

Agent praat door portofoon

Foto: stockfoto politie

Het slachtoffer van de woningoverval had een afspraak gemaakt voor het verkopen van haar telefoon via Marktplaats. Rond 22.20 uur belden twee jongemannen aan bij de woning in de Havendam in Rhoon. De jongemannen werden binnen gelaten en toen zij de telefoon in handen hadden, kreeg de bewoonster het gevoel dat er iets niet klopte. Ze vroeg de telefoon terug en toen sloeg het gedrag van de jongemannen om. Ze werd getaserd en daardoor konden de twee verdachten, met de telefoon, het huis uit vluchten en op hun brommer wegrijden.

Goede samenwerking met Marktplaats
Na de overval startte de politie direct een onderzoek, waarbij goed werd samengewerkt met Marktplaats. Eén van de vermoedelijke overvallers, een 15-jarige jongen uit Hoogvliet, werd op 26 oktober aangehouden. Bij hem werd ook de taser gewonden die waarschijnlijk bij de overval was gebruikt. Een dag later werd een 25-jarige man uit Gorinchem gearresteerd. Hij is de degene die vermoedelijk de buitgemaakte mobiel had gekocht en werd aangehouden op verdenking van heling. De telefoon gaat binnenkort weer naar het slachtoffer terug.

Onderzoek wordt voortgezet
De politie zet het onderzoek voort, want de overval werd gepleegd door twee jongens van rond de 15 jaar oud en pas één van hen is ingerekend. Beide overvallers hadden een lichtgetinte huidskleur en zwart haar. Eén van de verdachten droeg een trainingsbroek met witte strepen en een mondkapje. De andere verdachte droeg een spijkerbroek en witte schoenen.

Leg contact met de politie
Doordat de politie nog op zoek is naar de tweede overvaller gelden nog steeds de vragen: Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcam beelden)? Dan komen wij graag in contact met u via een van onderstaande manieren.