Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden en vuurwapen in beslag genomen

Gepubliceerd op:

Roosendaal - Agenten hebben aan de Enclaveberg een 36-jarige Roosendaler aangehouden. Hij had een vuurwapen in zijn woning liggen. Bij nader onderzoek bleek het om een alarmpistool te gaan.

stockfoto aanhouding

De politie kreeg op zondag 24 oktober rond 3.10 uur verschillende meldingen dat er in de Roosendaalse wijk Tolberg geschoten zou zijn. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse. Ze troffen een gewonde man aan, die zou zijn mishandeld bij een feestje dat gaan was in een woning vlak bij die van de verdachte. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Verschillende mensen die op straat waren werden gecontroleerd en gefouilleerd.

 

In de lucht

Meerdere getuigen verklaarden dat de verdachte in de lucht geschoten zou hebben omdat er overlast van het feestje zou zijn. Agenten gingen naar de woning van deze man toe, praatten hem naar buiten en doorzochten de woning. Daarbij werd op aangeven van de verdachte een vuurwapen aangetroffen. Na onderzoek bleek het om een alarmpistool te gaan. De man is aangehouden voor het overtreden van de wet wapens en munitie en overgebracht naar het politiebureau. Meerdere getuigen werden ter plaatse gehoord.

 

Nog een aanhouding

Geruime tijd na het incident hielen agenten op de Enclaveberg nog een man aan die op straat liep en onder invloed van alcohol was. Hij leek gewond te zijn. De 29-jarige Bergenaar werd door de dienders aangesproken, maar gedroeg zich erg recalcitrant. Hij is vervolgens aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en ingesloten. Verder onderzoek wijst uit dat hij niks met het eerdere incident te maken had.