Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Stop reeks woninginbraken in Hulst

Gepubliceerd op:

Hulst - Het inbrekersgilde in de gemeente Hulst zorgt voor een reeks aan woninginbraken. De politie waarschuwt inwoners om alert te zijn en bij verdachte situaties onmiddellijk 112 te bellen.

Inbraken Hulst

Sinds begin september meldden achttien Hulstenaren een woninginbraak. Dat is meer dan de helft van alle woninginbraken in 2021 (32). Zo werden in september zes woningen door inbrekers bezocht en in oktober werden zelfs twaalf bewoners door inbraken benadeeld. De inbrekers zijn vooral actief in Hulst (8), Kloosterzande (3), Clinge (2), Graauw, Nieuw-Namen (2), Sint Jansteen en Terhole.

Sluit ramen en deuren!

Het valt de politie op dat er veel wordt ingebroken terwijl de bewoners op vakantie zijn. Maar ook terwijl mensen gewoon thuis zijn. Daarnaast komen de inbrekers niet alleen binnen via ramen en deuren op de begane grond, maar wordt ook naar een hogere verdieping geklommen. Dus sluit niet alleen ramen en deuren op de begane grond, maar ook bij platte daken en andere plekken waar de inbrekers makkelijk binnen kunnen komen!

Donker en buit

De inbrekers komen meestal als het donker is, dus 's avonds en 's nachts. Als ze binnen weten te komen, gaan ze er vaak vandoor met sieraden, waarbij hun voorkeur duidelijk ligt bij de meer dure exemplaren. Het is ook opvallend dat er een aantal kluizen zijn weggenomen.

Bel 112 (spoed) of 0900-8844

Ziet of hoort u iets verdachts of bijzonders? Bijvoorbeeld iemand die zoekend door de straat loopt of met een zaklamp een huis binnen schijnt? Bel dan direct 112!

Camera in Beeld

En wist u dat camera‚Äôs bij de politie geregistreerd kunnen worden om zo sneller beelden op te kunnen vragen na bijvoorbeeld een inbraak? Als u een camera of misschien wel een deurbel met camera heeft, dan kunt u deze registreren via Camera in Beeld. Politie en gemeente Hulst bedanken u alvast voor uw oplettendheid en medewerking.