Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Slachtoffer overleden na koolmonoxide in woning Den Haag

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - Een 14-jarige Hagenaar is zaterdagmiddag 30 oktober overleden nadat hij was aangetroffen in een woning met een hoge concentratie koolmonoxide. De politie onderzoekt het incident.

Detailopname surveillancewagen

Agenten kregen zaterdag omstreeks 14.00 uur de melding dat er in een woning aan de Melis Stokelaan iemand onwel was. In de woning troffen de agenten inderdaad een onwel persoon aan en startten samen met ambulancepersoneel direct de hulpverlening. Terwijl de hulpverlening in volle gang was, wezen metingen uit dat in de woning een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was.

Het slachtoffer en een andere bewoner werden direct vervoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer, een 14-jarige Hagenaar, is in het ziekenhuis overleden. Vijf agenten werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Na deze controle konden zij hun dienst voortzetten.

Verder onderzoek
De brandweer heeft metingen verricht en drie woningen gelucht. Na nieuwe metingen bleek het CO-gevaar geweken. Het is nog onduidelijk wat de hoge concentratie koolmonoxide heeft veroorzaakt, forensische specialisten doen onderzoek.

Gevaar koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als een sluipmoordenaar. Als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Meer informatie vind je op de site van de brandweer.