Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Autokrakers Midden-Nederland op heterdaad betrapt

Laatst gewijzigd op:

Lage Vuursche - Drie vermeende autokrakers zijn woensdag 29 september in Utrecht aangehouden. Dit gebeurde kort nadat de ramen van meerdere auto`s werden ingeslagen. De aanhoudingen zijn het resultaat van een lopend onderzoek.

Autokrakers

De drie verdachten worden in verband gebracht met een grote hoeveelheid aan autokraken in de eenheid Midden - Nederland. Het gaat om een 32-jarige man uit Geldrop, een 39-jarige man uit Vianen en een 27-jarige man zonder bekend woon- of verblijfplaats. Vanwege de toename aan autokraken liep er al een onderzoek naar een van deze verdachten.

Buit in beslag genomen
Woensdag 29 september werd de auto van een van deze verdachten op een parkeerplaats in Lage Vuursche gesignaleerd. Op deze parkeerplaats ziet de politie twee van de verdachten rondlopen. Tijdens controle van alle geparkeerde voertuigen constateren de agenten dat meerdere auto`s zijn opengebroken en daarbij bezittingen zijn ontvreemd. Nadat de twee verdachten per auto vertrekken worden zij gevolgd en in Utrecht staande gehouden. Naast de twee verdachten wordt ook een derde inzittende daarbij gearresteerd. De buit uit de opengebroken auto`s is in beslag genomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaren.

Hechtenis
De verdachten zijn direct meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Een van de verdachten is vrijdag 1 oktober heengezonden, maar blijft wel in beeld vanwege zijn mogelijke betrokkenheid. De andere twee verdachten zitten nog in voorarrest.