Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt schietincident

Gepubliceerd op:

Zeewolde - Meerdere getuigen belden dinsdag 5 oktober rond 12.30 uur met de politiemeldkamer om melding te maken van een schietincident op de Open Hof. De politie startte direct een groot onderzoek. Alle beschikbare eenheden werden ter plaatse gedirigeerd. Ook de politiehelikopter zocht naar mogelijke daders en of vluchtende voertuigen. Bij het onderzoek werd op de Pioniersweg de 35-jarige man afkomstig uit Harderwijk aangetroffen. Hij werd met een schotwond in zijn been vervoerd naar een ziekenhuis. Ondanks massale inzet van meerdere politie-eenheden waaronder de politiehelikopter, kon de verdachte(n) niet meer worden achterhaald.

Onderzoek naar hulzen

Beschadigde voertuigen
Uit onderzoek bleek ook dat twee geparkeerde voertuigen bij het incident beschadigd raakten. Deze voertuigen werden voor nader onderzoek in beslag genomen en weggetakeld.

Signalement verdachte(n)
Uit het eerste onderzoek blijkt dat er in ieder geval sprake is geweest van twee personen. Getuigen maakten melding van een wegrijdende rode motorfiets waarop twee opzittenden zaten die mogelijk met de zaak iets te maken kunnen hebben. Een van hen droeg een zwarte helm. 

Motor
De motor die vermoedelijk betrokken was bij het incident is aangetroffen in Lelystad. De politie onderzoek verschillende scenario's, waaronder een poging tot liquidatie. Op dit moment kunnen er geen details gedeeld worden over de locatie waar de motor werd aangetroffen.

Getuigen oproep        
Ondanks dat de politie al met meerdere getuigen sprak, is zij nog steeds op zoek naar informatie over het incident. Heeft u informatie over het schietincident, of wellicht mogelijk weg vluchtende verdachte(n) of heeft u informatie over de motor? Bel dan via 0900-8844 de politie.