Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vanavond in Team West: een wisseltruc met een gouden randje

Gepubliceerd op:

Den Haag - Vanavond in Team West besteden we onder meer aandacht aan een wisseltruc in Wassenaar met nepsieraden en het dodelijke steekincident in Rijswijk waarbij de 17-jarige Myron om het leven kwam.

Wisseltruc goudverkoop Wassenaar                                                         
Een goudinkoop-winkel aan de Langstraat krijgt op woensdag 14 juli bezoek van twee mannen. De twee geven aan dat ze goud willen verkopen. Ze laten hun gouden kettingen aan de goudinkoper zien en deze biedt daarop een bedrag. Een van de twee mannen stopt de sieraden dan in een klein zakje en zet deze op de balie. De man van de goudinkoop-winkel komt erachter dat hij niet genoeg geld in de winkel heeft en zegt te moeten pinnen. De mannen geven dan in eerste instantie aan de sieraden terug te willen, maar later accepteren ze toch het geld. Kennelijk hebben de mannen bij het teruggeven van de sieraden het zakje verwisseld voor een zakje met nepsieraden. De mannen verlaten de winkel met de echte sieraden en een bedrag van 4.800,- euro. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de mannen.

Dodelijke steekincident Rijswijkseweg Den Haag                                                                 
Op donderdagavond 6 mei kwam de 17- jarige Myron bij een steekincident op de Rijswijkseweg om het leven. Tijdens het steekincident zijn er helaas persoonlijke spullen gestolen, waaronder zijn bankpas. Na het overlijden van het slachtoffer ontdekte zijn familie dat er met de bankpas van Myron verschillende pintransacties zijn geweest. Op 9, 10 en 13 mei werden er betalingen gedaan met de bankpas van Myron. Deze transacties vonden onder meer plaats op het Spui en het Holland Spoor in Den Haag. In de uitzending zijn hier beelden van te zien.

Mishandeling Rijswijk                                                                                             
Op vrijdag 14 mei rond 16.30 uur wordt een vrouw op de Steenvoordelaan in Rijswijk mishandeld. Twee jongens spreken het slachtoffer aan en slaan haar vervolgens van achteren tegen haar hoofd. In de uitzending tonen we camerabeelden van de twee jongens.

Bankhelpdeskfraude Den Haag                                                                              
In december 2020 werd een bejaarde mevrouw in haar woning aan de Melis Stokelaan gebeld door een zogenaamde medewerker van een bank. Deze man gaf aan dat er problemen waren met haar bankrekening. De ‘medewerker’ vertelde dat een collega van hem haar bankpassen zou komen ophalen om het probleem te verhelpen. De bejaarde mevrouw overhandigde de bankpassen aan de zogenaamde medewerker. Hierna bleek dat er in totaal 20.000 euro van haar rekening was opgenomen. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de man die de passen bij de woning van het slachtoffer in ontvangst nam.

Heeft u informatie over een van de zaken?

Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 15 september wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070