Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt twee personen in onderzoek naar beschieting woning

Gepubliceerd op:

Cuijk - In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober werd een woning aan de Dijkskruin beschoten. Gelukkig raakte er niemand gewond en bleef het bij een inslag in een ruit aan de voorzijde van de woning. In dit onderzoek zijn wij op zoek naar twee personen op een scooter en getuigen die mogelijk informatie over het incident, verdachten of de achtergrond hebben.

Politiepolo hangen op een rij

Zondag rond 00.15  uur werden de bewoners opgeschrikt toen er op hun woning werd geschoten. Zij waren op dat moment niet in het gedeelte van de woning dat beschoten werd. De beschieting van de woning wordt meegenomen in een groter onderzoek naar diverse branden in Cuijk en omgeving die mogelijk verband houden met elkaar. In dit onderzoek zijn we op zoek naar een scooter met daarop twee personen. Zowel tijdens het schietincident als op een aantal plekken van de branden werd een scooter gezien met daarop twee personen. Wie heeft meer informatie over deze scooter?

Wie weet meer?
Op zaterdag 2 oktober wordt de scooter tussen 01.20 en 01.30 uur gezien in de omgeving van de Stroomrug en Rivierduin. Een week eerder, op zaterdag 25 september om 15.00 uur werd een scooter met eveneens twee personen erop gezien in de buurt van de Waterkering. We zijn op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over deze scooter met de twee personen erop. Hebt u mogelijk een kenteken of een gedeelte daarvan? Hebt u bewakingscamera’s hangen? Bekijk de beelden eens of daar mogelijk die scooter op staat. We hopen zo de route die de scooterrijder reed in kaart te kunnen brengen. Maar we horen graag ook meer over de signalementen van de twee personen. Kortom: we komen graag met u in contact als u meer weet. Ieder detail, hoe klein dan ook, kan van belang zijn!  Geef informatie door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of eventueel gegarandeerd anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Incidenten Cuijk en Nijmegen
In de afgelopen maanden vonden niet alleen in de regio Cuijk, maar ook in Nijmegen incidenten plaats waarvan we denken dat ze mogelijk met elkaar te maken hebben. Zo werd in de nacht van zondag op maandag een huis in Nijmegen beschoten en werd eerder ook daar al brand gesticht. Rechercheteams van de eenheden Oost-Brabant en Oost-Nederland staan in nauw contact met elkaar over deze zaken en eventuele verbanden. De stand van deze onderzoeken laat het echter op dit moment niet toe daar meer over te zeggen dan dat het onderzoek in volle gang is.