Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jonge automobilist aangehouden na wegrijden van controle

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Donderdagavond werd een 18-jarige jongeman uit Halsteren aangehouden door de politie nadat hij eerst bijna een agent had aangereden, daarna schade had veroorzaakt bij een geparkeerde auto en daarna ook nog de gevel van een woning inreed.

Agenten hielden een verkeerscontrole ter hoogte van Plein 13 in Bergen op Zoom. De auto waar de jongen in reed werd aan de kant gezet om gecontroleerd te worden. Ineens reed de jongen met hoge snelheid weg van de controleplaats. Hierbij reed hij bijna een agent aan.

Even verderop, op het Mineurplein in Bergen op Zoom, raakte hij een geparkeerde auto die hierdoor schade opliep. De eigenaar van deze auto is benaderd om aangifte te doen.

Crash tegen woning
Daarna crashte het voertuig tegen de gevel van een woning aan de Noordsingel. Een van de bewoners zat in de woning en zag ineens een auto op zich af komen. De bewoner kon op tijd wegkomen om ernstig letsel te voorkomen, maar werd wel geraakt door een radiator die van de muur af schoot. De gevel is ontzet en het pand moet worden bekeken door een inspecteur van de gemeente. Het is niet bekend hoe groot de schade aan de woning is en of de bewoners er nog in kunnen wonen, dat zal de inspectie moeten uitwijzen. De bewoner liep pijn en licht letsel op en zal zich bij een huisarts onder behandeling stellen.

Nadat het voertuig tegen de woning was aangereden ging de bestuurder er hard rennend vandoor. In de Van Overstratenlaan kon de 18-jarige jongen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar gehoord.

Taser en mes in auto
De auto waarin hij reed is in beslag genomen door de politie. Er zal onderzoek worden gedaan aan het voertuig. In de auto werden een taser en een mes aangetroffen. Ook die goederen zijn in beslag genomen. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling.